Path

terug naar overzicht

Op één jaar tijd naar een gedragen HR-beleid

Onze co-driver

Profilease is een jonge KMO gespecialiseerd in financiële dienstverlening voor professionele klanten. De waarden Service, Snelheid en Vereenvoudiging worden dag in dag uit uitgedragen door de 15 gedreven medewerkers die gepersonaliseerde begeleiding bieden voor leasingaanvragen.

De missie

Profilease wil na de investeringen in de uitbouw van de organisatie ook vol inzetten op hun werkgeversmerk. In de sterk klantgerichte service die ze bieden zijn het immers de mensen die er werken die dagelijks het verschil maken. Als snelgroeiend team voelde het management de nood aan een duidelijk en uitgewerkt HR beleid om hun medewerkers de juiste omkadering, ondersteuning en groeimogelijkheden kan bieden.

Drive staat steeds klaar met oplossingen op maat en doelgericht advies. Ze zijn heel professioneel in hun aanpak en opleidingen. Zeker een meerwaarde voor de organisatie van een kleine KMO.

Profilease

De route

Bij aanvang van het traject werd een uitvoerige HR & Cultuur scan afgenomen bij de 15 medewerkers van Profilease. Centraal hierin stond de vraag hoe medewerkers het werken voor Profilease ervaren vanuit de verschillende employee journeys: wat vonden ze van hun aanwerving en van hun onboarding? Hoe willen ze verder ontwikkelen? Om welke redenen kiezen ze voor Profilease en welke waarden scoren ze hoog in de organisatie? De antwoorden hierop werden gebundeld en vormde het startpunt voor de diepgaandere gesprekken met medewerkers.

In samenspraak met de twee zaakvoerders en medewerkers werden verschillende projecten gelanceerd zoals een gestructureerd rekruteringsproces, een onboarding manual & checklist, een Party Team, een Profilease Academy met interne en externe opleidingen; en een heldere structuur voor interne communicatie. Veel input kwam van projectgroepjes zelf, aangevuld met vakinhoudelijke expertise over functie- en competentieprofielen, het opzetten van gestructureerde groeigesprekken en het opstellen van een aantrekkelijk loonpakket.

Daarnaast werd er ook stevig ingezet op persoonlijke en team-ontwikkeling door workshops & coachings over samenwerking, communicatie, effectiviteit, enz.

Twee medewerkers kregen de kans om door te groeien naar een leidinggevende rol, waarvoor een leiderschapstraject wordt uitgerold. Na een 180° Leadership assessment werden zowel de sterktes als de ontwikkelingsnoden van de leidinggevende geïdentificeerd om zo tot een individueel, op maat gemaakt coaching traject van 8 sessies te komen. Thema’s die aan bod komen in het traject zijn o.a. constructieve feedback geven, assertiviteit en omgaan met weerstand, leidersschapsstijl aanpassen aan teamleden, en coachend leidinggeven. In elke coachingsessie wordt er gewerkt aan de hand van een theoretisch kader toegepast op real life cases die de teamleader tegenkomt in zijn rol als leider.

De aankomst

Sinds de town hall meeting in September 2020 heeft Profilease een duidelijke visie over wie ze zijn als organisatie én als werkgever. De fundamenten van een stevig en gedragen HR-beleid zijn gelegd en alle medewerkers dragen hun steentje bij om hier als organisatie verder in te blijven evalueren. Vanuit Drive kennen we ondertussen de organisatie door en door en staan wij hun nog steeds bij met advies, opleidingen of inspiratie, wanneer dat voor hun al organisatie nuttig is.

Door de nauwe relatie met de managers is Drive als vaste HR partner ook maar ‘one phone call away’ wanneer ze ad hoc advies of ondersteuning nodig hebben. Door de concrete, toegepaste cases en de opvolging van duidelijke doelen tijdens de coaching sessies voelen de sales managers zich gesterkt in hun rol als teamleader.

Dankzij deze blijvende investering in het welzijn en de ontwikkeling van hun medewerkers, blijft Profilease een hecht en professioneel team, met maar één gemeenschappelijk doel: Samen groeien!

Meer cases.

Let's thrive
together

Kennismaken?