Path

terug naar overzicht

Smart, efficient and reliable leaders @ Manuport

Onze co-driver

Met een hart voor logistiek en creatieve, duurzame oplossingen streven de medewerkers van Manuport Logistics naar de beste en meest efficiënte uitkomst voor hun klanten. In België telt de “MPL familie” 200werknemers, wereldwijd een kleine 350.

De missie

Bij Manuport worden de teams aangestuurd door operationele teamleads die vaak vanuit ervaring en expertise in deze rol terechtkomen. Naast het operationele werk zijn middelmanagers verantwoordelijk voor de teamplanning en werkverdeling, met oog voor de motivatie van de teamleden, onderlinge samenhorigheid en continuïteit van de kwalitatieve service. Door de snelgroeiende en hands-on cultuur van de organisatie, werd er tot op heden nog niet ingezet op concrete soft skill trainingen voorleidinggevenden. In het Leadership Growth @ Manuport traject zetten we in op het ondersteunen van de teamleads om vandaag en morgen sterker in hun rol te staan.

De route

In twee focusgroepen met telkens 12 leidinggevenden werd bepaald waar de noden van de leidinggevenden lagen, welke competenties ze zelf belangrijk vinden in leiderschap en hoe ze hierin verder kunnen ontwikkelen. Ze grepen de kans om in interactie te gaan en deelden vlijtig ervaringen van de afgelopen maanden met elkaar. Hieruit werden vier ontwikkelingspunten geïdentificeerd, namelijk feedback geven en ontvangen, coachende gesprekken voeren, team motiveren (in digitale tijden) en grenzen stellen met empathie en assertiviteit.

De aankomst

Deze resultaten werden teruggekoppeld naar het HR team & de directie en van daaruit werd een leiderschapstraject ontwikkeld met een vrije keuzeaanbod van vier interactieve trainingen die elk inspeelden op één van de vier beschreven competenties. Elke medewerker mocht zich op vrijwillige basis inschrijven en de sessies zaten razendsnel vol. Via uitwisseling van hun ervaringen onderling en met de ondersteuning van een ervaren trainer/coach zetten ze stappen in de bewustwording en ontwikkeling van hun people skills en voelen ze zich gesterkt in de rol als teamleader.

Meer cases.

Let's thrive
together

Kennismaken?