Trainingsaanbod

Wat biedt Dixon Drive aan?

"Mensen vergeten normaal gesproken 90% van wat ze leren binnen de 30 dagen." - John Medina

Daarom streven wij om trainingstrajecten aan te bieden voor groepen of op individueel niveau. Een typisch trainingstraject bestaat uit:

  1. Eén training aan de hand van theorie en oefeningen
  2. Twee intervisiesessies waarin theorie wordt herhaald en ervaringen kunnen gedeeld worden
  3. Twee keer een quiz die peilt naar kennis, toepassing van de theorie en feedback over de training

Communicatievaardigheden

Feedback geven en ontvangen

Feedback is een cadeau… als je weet hoe je het moet geven en ontvangen tenminste! In deze training ontdek je wat goede, effectieve feedback is en hoe je het kan inzetten als een geschenk voor jezelf, je collega’s, je leidinggevende en anderen rondom jou. Je gaat aan de slag met zowel voorbeeld- als eigen cases en oefent het geven en ontvangen van feedback in rollenspelen. Met onze tips & tricks en het handige feedbackmodel ben jij klaar om dat nodige feedbackgesprek aan te gaan!

Overtuigen en beïnvloeden

Hoe behaal je je doelen terwijl je je professionele relaties versterkt? Hoe breng je je idee over en zet je collega’s op een positieve manier in beweging? Beïnvloeden of overtuigen is niet hetzelfde als misleiden of manipuleren. In deze training leer je hoe je net door te focussen op de ander en de relatie met hem/haar een win-win situatie voor beiden kan creëren.

Assertiviteit en proactiviteit

Hoe stel je je grenzen met respect voor jezelf en de ander? Hoe kan je met zelfvertrouwen je mening uiten zonder anderen te kwetsen? In deze training leer je hoe je sterker in je schoenen staat in zowel je professionele als persoonlijke omgeving, op een assertieve manier jouw grenzen aangeeft en gehoord wordt en proactief initiatief neemt om je doelen te bereiken.  

Verbindende communicatie

Hoe kan je op een respectvolle manier aangeven aan een ander dat iets wat hij/zij doet jou stoort? Hoe los je conflicten op en kom je tot duurzame oplossingen die voor beiden werken? Hoe hoor je makkelijker wat anderen nodig hebben? In deze training leer je de vier bouwstenen van Verbindende communicatie slim inzetten: waarnemen, voelen, behoeften herkennen en verzoeken formuleren. Dit helpt je meer verbinding te creëren met de ander, makkelijker empathisch te luisteren en conflicten constructief op te lossen.

Presentatievaardigheden

Presenteren kan je leren! Weten waar jij je handen moet houden tijdens het presenteren en je boodschap kort en krachtig brengen, is niet altijd gemakkelijk. Zeker niet wanneer je zenuwen de kop op steken. In deze training gaan we aan de slag met vier concrete tips om een knallerpresentatie van formaat voor te bereiden. Je ontpopt tot een ware storyteller waarbij het publiek aan je lippen hangt dankzij de tricks van Chip & Dan Heath. Je gaat niet buiten zonder bewustwording van je eigen lichaamstaal en advies over hoe te ontzenuwen vlak voor de start van je presentatie.


Samenwerking in teams

Insights Discovery - Basic: Persoonlijke effectiviteit

Het Insights Discovery model is een krachtige methode om via zelfinzicht en inzicht in anderen tot optimaal presteren te komen. Via een persoonlijk Insights Discovery® profiel en deze interactieve team workshop leer je de gedragsvoorkeuren van jezelf en anderen beter begrijpen om zo effectiever met elkaar te communiceren. De unieke, inspirerende aanpak geeft duurzame handvaten voor zowel persoonlijke als teamontwikkeling. Dit creëert een werkomgeving waarin vernieuwing, creativiteit en productiviteit floreren.

Insights Discovery - Advanced: teameffectiviteit

In deze verdiepende teamworkshop krijg je de kans om met je team sterker in te zetten op effectieve teamcommunicatie, onderlinge feedback en doeltreffende samenwerking om de overkoepelende team goals te bereiken. Aan de hand van praktische oefeningen en interactieve discussies word je je als team bewust van de sterktes en de valkuilen van de groep en ontdek je hoe je als team verder kan ontwikkelen tot een high performing team.


Persoonlijke ontwikkeling

Work-life balance

Hoe vind je jouw ideale balans tussen je werk en de rest van je leven? Waar liggen je grenzen, hoe stel je ze en vooral: hoe bewaak je je grenzen? Hoe zorg je ervoor dat je volledig aanwezig bent, zowel op je werk als in je privé leven – én mentaal kan loskoppelen van de stress? Voor iedereen is het anders – en daarom nodigen we je in deze training uit te reflecteren over waar jouw persoonlijke noden en grenzen liggen, wat jij hiervoor nodig hebt, welke tips & tricks jou kunnen helpen en welke verantwoordelijkheid je zelf kan nemen om tot een optimale balans te komen.

Focus management

Wissel jij soms tussen verschillende taken? Heb je wel eens het gevoel dat er uren voorbij zijn gevlogen, maar je eigenlijk niet meer wat je echt gedaan hebt? Vaak afgeleid door binnenkomende mails, Teams berichten of telefoontjes? Dan kan je zeker nog iets bijleren over het managen van je focus. In deze training lichten we toe welke afleiders er zijn en welke negatieve effecten ze kennen. In verschillende oefeningen proberen we jou ervan bewust te maken hoe belangrijk het is om je aandachtspanne te rekken. We geven concreet advies dat je onmiddellijk kan toepassen in je dagelijkse job. Na deze training weet je wat focus management is, hoe je focustijd plant en prioriteiten kan stellen, hoe en wanneer je best een pauze inbouwt, hoe je task switching kan minimaliseren en hoe je efficiënt omgaat met mailverkeer.

Insights Discovery - Basic: Persoonlijke effectiviteit

Het Insights Discovery model is een krachtige methode om via zelfinzicht en inzicht in anderen tot optimaal presteren te komen. Het gedetailleerde, persoonlijk Insights Discovery® profiel geeft je inzicht in je sterktes, valkuilen, ontwikkelingspunten en gedragsvoorkeuren en biedt aanknopingspunten voor verdere persoonlijke ontwikkeling, zowel in je professionele als je persoonlijke omgeving. Aan de hand van interactieve oefeningen leer je ook de gedragsvoorkeuren van anderen beter begrijpen om zo effectiever te communiceren en tot betere samenwerking te komen.

Leiderschap

Coachende gesprekken voeren

Met coachen haal je het maximale uit de ander en zet je de persoon in zijn/haar kracht om zelf tot antwoorden en inzichten te komen om zijn/haar doelen te behalen. Zo stimuleer je het zelfsturend leervermogen, de pro-activiteit en verantwoordelijkheid, en het zelfbewustzijn van de ander om betere resultaten te behalen en zowel op persoonlijk als professioneel vlak te groeien als persoon. In deze training leer je welke gesprekstechnieken en inspirerende, uitdagende vragen nodig zijn om een goede coach te zijn voor de ander.

(Virtuele) team energizers & Culture shots

Hoe stimuleer je vertrouwen en openheid in je team? Hoe zorg je ervoor dat er een cultuur van positiviteit en waardering heerst tussen de collega’s? En op welke manier hou je de betrokkenheid en verbondenheid hoog – ook in een digitale/hybride werkomgeving? Je komt deze training gegarandeerd buiten met nieuwe ideeën en tips om als leider je team te motiveren en inspireren en de teamenergie hoog te houden!

Insights Discovery - Management stijl aanpassen

Via een 360° bevraging en je eigen managementprofiel leer je je sterktes als teammanager goed in te zetten en ontwerp je een actieplan voor je ontwikkelingspunten. Ga aan de slag met diversiteit binnen je team en hanteer een persoonlijk leiderschapsstijl die tegemoet komt aan de noden en de behoeften van verschillende medewerkers. Dankzij deze één op één coaching sessie kom je tot een effectieve manier van leidinggeven vanuit je authentieke stijl als manager.

Van collega naar leidinggevende

Proficiat! Je zal binnenkort een nieuwe functie bekleden als leidinggevende. Je krijgt nieuwe verantwoordelijkheden, nieuwe taken en nieuwe verwachtingen. Echter zal je ook je voormalige collega's moeten aansturen. Hoe begin je daar aan? Hoe vul jij deze nieuwe rol in? Daar helpen wij jou heel graag mee uit de nood. Wat je mag verwachten van deze opleiding:

- Bewustmaking van hoe jij in de nieuwe situatie staat

- Grenzen stellen

- Managing expectations

- De valkuilen van het leidinggeven aan ex-collega's

- Groeien als leidinggevende

Na deze opleiding heb je alle nodige handvaten om je nieuwe uitdaging aan te gaan en een fijne samenwerking op te bouwen met je team.


Niet gevonden wat je zocht?

Contacteer ons voor trainingen op maat

Let's thrive
together

Kennismaken?