Subsidie aanvragen?

Investeer in werkbaar werk binnen je onderneming en ontvang tot € 6.000 subsidie van het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen.

Werkbaarheidscheques… wat is dat precies?

Het gaat om een steunfinanciering van 60% van het totaalbudget van een werkbelevingstraject, met een plafond van €10.000. Dit kan gaan om:

  • het uitvoeren van een meting of bevraging over de werksituatie van medewerkers
  • begeleiding en advies over welzijnsbeleid, telewerkbeleid, het nieuwe werken, werkgeluk,..
  • verbetertrajecten en een actieplan voor om de werkcontext, het engagement en de productiviteit van medewerkers te versterken

Komt mijn organisatie hiervoor in aanmerking?

Werkbaarheidscheques kunnen aangevraagd worden door:

  • Ondernemingen in het Vlaamse Gewest (zowel KMO’s als grote ondernemingen)
  • In zowel de profit als social profit sector

Wat moet ik hiervoor doen?

Drive helpt jou in het aanvragen van de subsidie en loodst jou op 20 minuten door de online administratie. Binnen een aantal weken krijg jij je goedkeuring via mail en kan je werkbelevingstraject van start gaan.

Nog vragen? Plan een 15 min koffie met één van onze consultants en we vertellen je graag hoe jij als organisatie de werkbaarheidscheques kan inzetten.

Werkbaarheidscheques aanvragen

KMO-portefeuille… wat is dat?

Als KMO bedrijf kan je via de KMO-portfeuille financiële steun krijgen voor de aankoop van opleidingen en adviesdiensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Het maximale plafond van deze steunfinanciering is 7.500 euro per jaar.

Komt mijn organisatie hiervoor in aanmerking?

  • Kleine ondernemingen genieten 30% steun.

Een kleine onderneming (ko) is een zelfstandig bedrijf met minder dan 50 werknemers én met een jaaromzet van maximum € 10 miljoen of een balanstotaal van maximum € 10 miljoen.

  • Als middelgrote onderneming krijg je tot 20% subsidie

Middelgrote ondernemingen zijn ondernemingen die voldoen aan alle volgende criteria: minder dan 250 werknemers tewerkstellen; een jaaromzet hebben van maximum 50 miljoen euro of een jaarlijks balanstotaal van maximum 43 miljoen euro; beantwoorden aan het zelfstandigheidcriterium.

Wat moet ik hiervoor doen?

Vermeld bij je online subsidieaanvraag het geregistreerde KMO-nummer van Dixon Drive en betaal jouw opleiding of advies bij ons via de KMO-portefeuille:

Opleiding: DV 0235435

Advies: DV A235436

KMO-portefeuille aanvragen

Let's thrive
together

Kennismaken?